/Files/images/ksh_16/IMG_3669.JPG

5 по 9 травня 2016 року тривав XXVІ традиційний Всеукраїнський збір-похід волонтерських загонів та молодіжних громадських організацій «Козацькими шляхами», став для представників скаутської організації «Епіцентр», що працює на базі спеціалізованої школи № 207 Деснянського району м. Києва. За доброю традицією збір проходив у лісосмузі біля с. Виграїв, на гостинній Черкаській землі, Корсунь-Шевченківського району.

Збір-похід проводився з метою виховання патріотизму, пропаганди здорового способу життя у молодіжному середовищі, соціалізації дітей та молоді та популяризації волонтерського руху. Організаторами заходу стали Всеукраїнська молодіжна громадська організація «Національна Організація Скаутів України» та Київський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді за сприяння наших партнерів - Українсько-турецького культурного центру «Сяйво», Черкаської міської організації Товариства Червоного Хреста, багатопрофільної медичної клініки «Борис», компанія технічного забезпечення масових заходів «Гарний sound», магазина іграшок «Ігромаг».

Протягом усього заходу та відповідаючи гаслу збору-походу «Україна починається з мене!» учасники змогли розширити свої знання щодо природи, історії, звичаїв, традицій та культури рідної країни. З нагоди Дня пам’яті та примирення під час збору-походу, 8 травня, учасники збору-походу на галявині створили карту України з власноруч створених маків. Наприкінці акції Книгою рекордів України було видано сертифікат щодо встановлення нового рекорду України!

/Files/images/ksh_16/IMG_3568.JPG

Учасники проживали організованими групами у наметах, оволодівали навичками самообслуговування, життя на природі та спільної діяльності в колективі однодумців, навичками куховарства. Під час збору-походу для всіх учасників були створені умови для творчого, інтелектуального, духовного та фізичного розвитку, створювали витинанки, робили вироби з гіпсу, бісеру, картини із природних матеріалів та на пінопласті із паєток, брали участь у миловарінні, у майстер-класі «Гармонія у собі», презентації проекту ЮНІСЕФ U-report, малювали, вчилися міхенді та інш. Окрім цього вони опановували корисні навички на заняттях з зав’язування вузлів, розпалювання багаття, здорового харчування, з жестової та англійської мови, фехтування, фотомайстерності, надання першої долікарської допомоги та інш. Також вони змогли спробувати себе у подоланні туристичних перешкод, плавали на каяках, відвідували скеледром та стріляли з лука.

Наприкінці збору-походу за участі всіх учасників заходу відбулася урочиста «Лінійка посвяти», в центрі якої була карта України з маків та вогники. За доброю традицією маки та часточки вогню діти та молодь понесли до себе у табори, символізуючи тепло сердець та дружби, палкий вогонь любові та поваги до рідної землі.

/Files/images/ksh_16/IMG_3402.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 317

Новини

Опитування

Хто відвідував наш сайт?

Календар

Попередня Червень 2021 Наступна
ПВСЧПСН
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930